Begeleiding na Corona besmetting

Waar de meeste mensen niet meer dan “griepverschijnselen” ervaren kan een Covid19-besmetting bij veel voorheen gezonde mensen toch tot hevige gezondheidsklachten leiden. Vaak blijven deze klachten langdurig aanwezig en lukt het niet om op eigen kracht weer “de oude” te worden. In dat geval kan acupunctuur een mooie bijdrage leveren aan het herstel.

Het herstel bestaat uit 4 belangrijke punten:

 1. Afvoeren van afvalstoffen
  Het virus zorgt voor een overbelasting van het immuunsysteem. Er komen veel afvalstoffen vrij, die niet goed worden afgevoerd en zich ophopen. Acupunctuur helpt het afvoersysteem weer in beweging, waardoor de gifstoffen naar buiten gewerkt kunnen worden.
 2. Verminderen lichamelijke en mentale spanning
  Als de afvalstoffen opgeruimd worden, vermindert letterlijk de spanning op lichaam en daardoor ook op de geest. We kennen allemaal de uitdrukking: “een gezonde geest in een gezond lichaam.”
 3. (Weder)opbouw immuunsysteem
  Acupunctuur helpt bij het weer opbouwen van de weerstand. Het aanprikken van specifieke acupunctuurpunten helpt het immuunsysteem om sterker te worden. Het ondersteunt de longfunctie voor een beter zuurstoftransport en de darmfunctie voor een betere spijsvertering. Gezond eten, voldoende rust en voldoende beweging zijn een onmisbare schakel in dit geheel.
 4. (Weder)opbouw conditie (combinatie met fysiotherapie en/of personal training)
  Het herstel van de conditie en het uithoudingsvermogen is een kwestie van trainen onder professionele begeleiding. Bij mij op de praktijk wordt die begeleiding verzorgd door een team van gespecialiseerde fysiotherapeuten.

Voor vragen of meer informatie kun je altijd telefonisch contact met mij opnemen of een berichtje sturen via het contactformulier.