Acupuncturist Paul van Alphen

Tijdens mijn studie Fysiotherapie (1992-1996) maakte ik voor het eerste kennis met acupunctuur. Toen ik in twee verschillende praktijken de werking en de resultaten van acupunctuurbehandelingen van dichtbij heb mogen meemaken was ik verkocht. Daarom begon ik in 1999 met mijn studie acupunctuur bij de N.A.A.S, de Nederlandse Artsen Acupunctuur Stichting.

Effectieve werking van acupunctuur
Ik vind het erg mooi om te zien dat je met acupunctuur zeer sterke resultaten kan behalen zonder vervelende bijwerkingen. Soms vertellen mijn cliënten dat andere methoden en vormen van geneeskunde ze niet verder konden helpen, maar dat ze wel baat hebben gehad bij acupunctuur. Voor veel verschillende klachten wordt de effectieve werking van acupunctuur met de tijd meer en meer onderbouwd met wetenschappelijke onderzoeken. Naast de klachten waarbij acupunctuur al een sterk wetenschappelijk fundament heeft gelegd. Het aantal klachten dat hier aan wordt toegevoegd groeit dan ook nog steeds.

Natuurlijk herstelproces
Het goede van acupunctuur is dat er snel beweging komt in je natuurlijke herstelproces waardoor je klachten snel verminderen of verdwijnen. Het uitgangspunt van mijn behandeling is dan ook om het zelfgenezend vermogen van je lichaam te versterken, zodat het lichaam zichzelf sneller geneest. Over het algemeen zijn mensen zich vaak helemaal niet bewust van de kracht van hun eigen lichaam en energie als geheel.

Jouw herstel
Aan de basis van mijn behandeling staat dat jouw lichaam en energie een geheel is. En dat de oplossing voor een klacht of voor een bepaalde ziekte in de mens zelf aanwezig is. Mijn benadering gebeurt met name vanuit mijn kennis, ervaring, gevoel, intuïtie en observatievermogen. Ik vind het heerlijk om mijn bijdrage te kunnen leveren aan jouw herstel, balans en heling op zowel het fysieke als emotionele vlak.

Neem contact met mij op
Als je nog vragen hebt over acupunctuur of als je wilt weten of ik ook jou kan helpen: neem telefonisch contact met mij op of vul mijn contactformulier in.